قبل
بعدی

ترانسمیتر فشار چیست؟

ترانسمیتر فشار یکی از تجهیزات پرکاربرد برای اندازه گیری و تبدیل فشار به سیگنال الکتریکی می باشد. این تجهیزات با استفاده از انواع سنسور فشار دیافراگمی، خازنی، پیزو الکتریک و پیزو مقاومتی طراحی می شوند.

ترانسمیتر فشار به صورت مداوم و پیوسته فشار سیالات را توسط سنسور فشار اندازه گیری می کند و سیگنالی استاندارد متناسب با آن از 4 تا 20 میلی آمپر به اتاق کنترل ارسال می کند.

ترانسمیتر فشار در صنایع مختلفی چون نفت و گاز، فرآوری شیمیایی، تولید برق، تصفیه آب و فاضلاب و تولید استفاده دارد. در کاربردهای صنعتی با هدف نظارت و کنترل متغیرهای فشار در فرآیندهای مختلف به کار می روند.

ترانسمیتر فشار

اجزای ترانسمیتر 

المنت

ترانسمیتر از یک المنت یا حسگر فشار تشکیل می شود که در معرض فشار اندازه گیری شده قرار می گیرد.این عنصر حسگر تغییر شکل داده یا به تغییرات فشار واکنش نشان می دهد و پاسخ مکانیکی آن به سیگنال الکتریکی تبدیل می شود.

مکانیزم انتقال 

برای تبدیل فشار مکانیکی به سیگنال الکتریکی، المنت فشار از مکانیسم های انتقال مختلف می تواند استفاده کند. مکانیسم های انتقال متداول شامل اثرات پیزو الکتریک و یا خازنی است.

مدار پردازش سیگنال

سیگنال الکتریکی تولید شده توسط عنصر حسگر مدار داخلی ترانسمیتر پردازش می شود. این مدار ممکن است شامل تقویت کننده ها، فیلترها و سایر اجزا باشد تا دقت و پایداری سیگنال خروجی را افزایش دهد.

سیگنال خروجی

ترانسمیتر فشار یک سیگنال خروجی استاندارد که نشان دهنده فشار اندازه گیری شده سیال است ارائه می دهد. سیگنال های خروجی رایج شامل سیگنال های آنالوگ مانند 4-20 میلی آمپر یا VDC 10-0 و سیگنال های دیجیتال مانند پروتکل های Profibus، HART   یا Foundation Fieldbus می شوند.

فهرست مطالب